Artiști

Valentin Răduțiu

Valentin Răduțiu

…este Violoncelist Principal al Deutsches Symphonie-Orchester Berlin şi deține postul de profesor la clasa de violoncel din cadrul Universității de Muzică din Dresda.

Premiat la numeroase concursuri internaționale, precum Friedrich Dotzauer la Dresda, Karl Davidov la Riga şi Concursul Internațional George Enescu la București, Valentin a susținut concerte în postura de Solist alături de numeroase orchestre printre care: Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Orchestra Simfonică Radio MDR Leipzig, SWR Stuttgart, Camerata Salzburg, L’Orchestre Philharmonique de Marseille, Hong Kong Sinfonietta, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Prague Philharmonia și Orchestra Română de Tineret.

În anul 2011 a fost distins cu Music Prize of German Business, una dintre cele mai importante distincții acordate tinerilor muzicieni din Germania.

Valentin a primit primele lecții de violoncel de la tatăl său, iar mai târziu a studiat la Salzburg, Viena și Berlin alături de Clemens Hagen, Heinrich Schiff și David Geringas.