Artiști invitați

Nick Photinos

„Multi-Grammy Award-winning cellist”

Nick Photinos este profesor de violoncel la Școala de Muzică Longy a Colegiului Bard și Lector la Universitatea din Michigan și Universitatea Northwestern. Susține cursuri la Festivalul de Muzică de Vară Bang on a Can și este membru al Ansamblului Grossman din cadrul Centrului de Compoziție Contemporană din Chicago.

Timp de 24 de ani, în calitate de violoncelist fondator și co-Director Artistic al Eighth Blackbird, Nick Photinos a susținut peste 1000 de concerte în care a interpretat sute de lucrări în audiție absolută precum Double Sextet compusă de Steve Reich, câștigător al Premiului Pulitzer, lucrări de Steve Reich, Andy Akiho, Michael Gordon și mulți alții.

Numeroasele înregistrări ale violoncelistului sunt realizate de renumite case de discuri precum Cedille, Nonesuch, New Amsterdam, Greenleaf și Naxos.

Nick Photinos locuiește în zona Chicago împreună cu fiica și soția sa, cu care este co-Director Artistic al proiectului Muzica de Cameră la Bethany, o serie de concerte care aduce muzica de cameră instrumentală și vocală de clasă mondială în regiunea de nord a orașului Chicago.

www.nickphotinos.com