Artists

Mihail Jojatu

Mihail Jojatu

… este membru al Boston Symphony Orchestra unde împreună cu alți trei colegi din partida de violoncel au fondat “Boston Cello Quartet”, un ansamblu foarte apreciat pe tot mapamondul. Este profesor de violoncel la Boston University, Tanglewood Music Center și Boston University Tanglewood Institute, iar din anul 2016 este Director al programelor de violoncel de care benecifiază studenți din întreaga lume.

Cele mai importante colaborări în calitate de solist includ concerte susținute cu Orchestra Națională Radio, New Bedford Symphony, Berkshire Symphony, Longwood Symphony, Boston Pops Orchestra și Indian Hill Orchestra.

Mihail Jojatu colaborează cu artiști de prestigiu printre care: Yo-Yo Ma, Yefim Bronfman, Paul Lewis, Jean-Yves Thibaudet, Lars Vogt, Sarah Chang, Glenn Dicterow, Peter Serkin, Gil Shaham, Cristian Măcelaru, Cvartetul Julliard și Cvartetul Muir.

A susținut Masterclass-uri în America de Nord, Japonia și Europa, iar în fiecare an este invitat ca Profesor la New World Symphony din Miami Florida.