Project Description

Dirijori

Martijn Dendievel

Martijn Dendievel

… în prezent este dirijor asistent al Orchestrei Simfonice din Flandra și este susținut de Dirigentenforum al Consiliului Muzical German. În decembrie 2018, a câștigat premiul I la concursul de dirijat al Orchestrei Simfonice MDR. Acesta a fost urmat de premiul I și premiul publicului la Concursul de dirijat Louis Spohr din Kassel, în septembrie 2019. Recent a câștigat Conductor’s Academy al Tonhalle-Orchester din Zurich, a fost finalist la Concursul Donatella Flick din Londra și va concura la Concursul Internațional de dirijat Rotterdam în calitate de „câștigător desemnat” în mai 2022.

În anul 2014, Martijn a venit la HfM Franz Liszt din Weimar ca student Erasmus, unde își continuă studiile de dirijat cu Profesorul Nicolás Pasquet. În plus, a participat la masterclassuri susținute de Bernard Haitink, Christian Thielemann, Paavo Järvi și Iván Fischer.

A fost invitat să dirijeze Orchestra Națională Belgiană, Filarmonica Jenaer, Staatskapelle Weimar și Orchestra Simfonică MDR. De asemenea, a condus Royal Concertgebouw Orchestra, Antwerp Symphony Orchestra, Filarmonica Hradec Králové și Filarmonica din Bremen. În decembrie 2019 și-a făcut debutul ca dirijor la Concertgebouw Amsterdam cu Orchestra Simfonică din Flandra.

martijndendievel.com